පරිප්පු වඩේ
අවශ්ය ද්රව්ය
කඩල පියලි ග්රෑම් 250
කුඩු කල මිරිස් තේ හැඳි 1/2
සිහින් කොච්චි හෝ අමු මිරිස් කරල් කිහිපයක්
ලුණු අවශ්ය පමණ
පොල්තෙල්
සාදන ක්රමය
කඩල පියලි ගරා සෝදා රැයක් පෙඟෙන්න හැර අඹරා ගන්න
කොටසක් කැබලි සිටින සේ ද ඉතිරිය පිටි වන සේ ද අඹරා ගන්න
ළූණු,මිරිස්,කරපිංචා සිහින්ව කපා ගන්න.තරමක භාජනයක් ගෙන මේ සියල්ල දමා හොඳට මිශ්ර කරන්න.පැයක් පමණ වසා තබන්න.
ඉන්පසු ගැඹුරු තච්චියකට තෙල් දමා ළිප තබා එය රත්වුනු පසු මේවායින් බෝල සාදා මදක් පැතලි කොට රන්වන් පැහැ වන තුරු බැදගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය
කඩල පියලි ග්රෑම් 250
කුඩු කල මිරිස් තේ හැඳි 1/2
සිහින් කොච්චි හෝ අමු මිරිස් කරල් කිහිපයක්
ලුණු අවශ්ය පමණ
පොල්තෙල්
සාදන ක්රමය
කඩල පියලි ගරා සෝදා රැයක් පෙඟෙන්න හැර අඹරා ගන්න
කොටසක් කැබලි සිටින සේ ද ඉතිරිය පිටි වන සේ ද අඹරා ගන්න
ළූණු,මිරිස්,කරපිංචා සිහින්ව කපා ගන්න.තරමක භාජනයක් ගෙන මේ සියල්ල දමා හොඳට මිශ්ර කරන්න.පැයක් පමණ වසා තබන්න.
ඉන්පසු ගැඹුරු තච්චියකට තෙල් දමා ළිප තබා එය රත්වුනු පසු මේවායින් බෝල සාදා මදක් පැතලි කොට රන්වන් පැහැ වන තුරු බැදගන්න.