තැම්බූ එලවළු
අවශ්ය ද්රව්ය
බටර් බෝංචි 100g
ගෝවා 100g
අල 200g
කැරට් අල 4යි
බීට් රූට් ගෙඩි 2
ගම්මිරිස් ඇට 8
ලුණු
ජලය
සාදන ක්රමය
බෝංචි රේණු හැර ගන්න.ගෝවා වෙන්කරගන්න
අල ,බීට් රූට් සහ කැරට් සුද්ද කර කැබලි හෝ පෙති ගසා ගන්න.එළවළු සියල්ල ජලයක දමා යන්තම් වැසෙන වතුර දමා ඊට ලුණු හා ගම්මිරිස් මිශ්රකර හොඳින් තම්බා ගන්න.