අවශ්ය ද්රව්ය(මිනුම් ඒකකය ග්රෑම්)
හාල් මැස්සන් කරවල 500
අඹරාගත් අබ 50
සීනි 50
ලූනු 50
සුදු ලූනු 10
කපාගත් ඉඟුරු 5
වියළි කැබලි මිරිස් මේස හැඳි 1
ගම්මිරිස් මේස හැඳි 1/2
ලුණු තේහැඳි 2
සියඹලා යුෂ අඬු කෝප්ප1
තෙල් අඬු කෝප්ප 1
කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක් අඟල් 1/4
කරපිංචා ඉත්තක්
ක්රමය
පලමුව හාල් මැස්සන් ඔළු කඩා අපවිත්ර දේ ඉවත් කර සෝදා බේරා ගැඹුරු තෙලේ බැඳගන්න.
බඳුනක් ළිප තබා එයට තෙල් මේස හැඳි 2ක් දමා රත්වේගෙන එන විට ලුනු,රම්පේ,කරපිංචා,කුරුඳු පොතු,ඉඟුරු,සුදු ලූනු දමා රන්වන් පැහැ වන තුරු බැදගන්න.
පසුව අබ,සීනි,මිරිස් කැබලි,ලුනු,ගම්මිරිස්, සියඹලා යුෂද එයටම දමා රත්වන්නට හරින්න.අවසානයේ තරමක් රත්වූ එම මිශ්රනයට බැදගත් හාල් මැස්සන්ද දමා මඳගින්නේ පිස ගනිමින් ඉස්ම හිංදවාගන්න.හොඳින් නිවාගත් පසුව බඳුනක දමා අසුරාගන්න.
උපදෙස්-ආචාර්ය පබිලිස් සිල්වා
සටහන-දමයන්ති රේණුකා ප්රණාන්දු
හාල් මැස්සන් කරවල 500
අඹරාගත් අබ 50
සීනි 50
ලූනු 50
සුදු ලූනු 10
කපාගත් ඉඟුරු 5
වියළි කැබලි මිරිස් මේස හැඳි 1
ගම්මිරිස් මේස හැඳි 1/2
ලුණු තේහැඳි 2
සියඹලා යුෂ අඬු කෝප්ප1
තෙල් අඬු කෝප්ප 1
කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක් අඟල් 1/4
කරපිංචා ඉත්තක්
ක්රමය
පලමුව හාල් මැස්සන් ඔළු කඩා අපවිත්ර දේ ඉවත් කර සෝදා බේරා ගැඹුරු තෙලේ බැඳගන්න.
බඳුනක් ළිප තබා එයට තෙල් මේස හැඳි 2ක් දමා රත්වේගෙන එන විට ලුනු,රම්පේ,කරපිංචා,කුරුඳු පොතු,ඉඟුරු,සුදු ලූනු දමා රන්වන් පැහැ වන තුරු බැදගන්න.
පසුව අබ,සීනි,මිරිස් කැබලි,ලුනු,ගම්මිරිස්, සියඹලා යුෂද එයටම දමා රත්වන්නට හරින්න.අවසානයේ තරමක් රත්වූ එම මිශ්රනයට බැදගත් හාල් මැස්සන්ද දමා මඳගින්නේ පිස ගනිමින් ඉස්ම හිංදවාගන්න.හොඳින් නිවාගත් පසුව බඳුනක දමා අසුරාගන්න.
උපදෙස්-ආචාර්ය පබිලිස් සිල්වා
සටහන-දමයන්ති රේණුකා ප්රණාන්දු