අලුවා
අවශ්ය ද්රව්ය
හාල් පිටි ග්රෑම් 500
සීනි ග්රෑම් 500
පොල් බෑයක පොල්
කරදමුංගු ස්වල්පයක්
වැනිලා තේ හැඳි 2
සාදන ක්රමය
හාල්පිටි බැද එයටම පොල් කළවම් කර පසෙකින් තබා ගන්න.
පසුව භාජනයක් ලිප තබා වතුර හා සිනී දමා හොඳින් උණු කර ගන්න.
පදමට උණු වූ පසු හාල් පිටි මිශ්රණය එයට දමා හොඳින් හැඳි ගාන්න.
එයටම වැනිලා,කොටාගත් කරදමුංගු,කරාබුනැටි එක්කර බටර් ගා ගත් ලෑල්ලක තුනී කර කැමති හැඩයට කෑලි කපා ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය
හාල් පිටි ග්රෑම් 500
සීනි ග්රෑම් 500
පොල් බෑයක පොල්
කරදමුංගු ස්වල්පයක්
වැනිලා තේ හැඳි 2
සාදන ක්රමය
හාල්පිටි බැද එයටම පොල් කළවම් කර පසෙකින් තබා ගන්න.
පසුව භාජනයක් ලිප තබා වතුර හා සිනී දමා හොඳින් උණු කර ගන්න.
පදමට උණු වූ පසු හාල් පිටි මිශ්රණය එයට දමා හොඳින් හැඳි ගාන්න.
එයටම වැනිලා,කොටාගත් කරදමුංගු,කරාබුනැටි එක්කර බටර් ගා ගත් ලෑල්ලක තුනී කර කැමති හැඩයට කෑලි කපා ගන්න.